Over ons

Het Saenredam is dé school voor mavo en havo in Zaandijk waar 750 leerlingen zich thuis voelen, met plezier naartoe gaan en hun diploma halen. Onze leerlingen zijn nieuwsgierig en maken graag het verschil. Wij geloven dat je samen verder komt. Daarom zijn wij op zoek naar jou!

De samenleving verandert sneller dan het onderwijs. Het Saenredam biedt daarom programma’s die passen bij wat de leerlingen motiveert én die inspelen op de veranderende maatschappij. We leiden op, met oog voor de belangrijkste vaardigheden die onze tijd vraagt (de 21st century skills): samenwerken, creativiteit, ICT-geletterdheid, communiceren, probleemoplossend vermogen, kritisch denken en sociale en culturele vaardigheden. 

Met ons onderwijsconcept ‘Samen vorm geven aan de toekomst, groei door keuze’ creëren we een nieuwe dynamiek tussen docenten en leerlingen, maar ook tussen de school, ouders en de maatschappij. We leiden kritische en mondige burgers op, die met voldoende kennis, vaardigheden en zelfvertrouwen hun weg in die veranderende samenleving vinden. Het Saenredam is een school die verbinding zoekt en waar iedereen welkom is en zichzelf kan zijn, zowel leerlingen als medewerkers.