Over ons

Wij weten dat je het kan!
Het PraktijkCollege Zuidwijk is één van de drie praktijkscholen van LMC. Wij zijn een kleine en veilige school met ongeveer 190 leerlingen. In Rotterdam-Zuid in de wijk Zuidwijk staat een prachtig nieuw schoolgebouw. Dat is Het Praktijkcollege Zuidwijk, afgekort HPC Zuidwijk!

Het onderwijsconcept van HPC Zuidwijk gaat uit van fase onderwijs, keuze-uren voor Vrije Tijd en een vijf-gelijke dagen rooster (geen tussenuren), waarbij gestart en geëindigd wordt  met de mentor. De lessen zijn praktijkgericht, dus naast de theorielessen worden er veel praktijklessen aangeboden en er wordt ervaring opgedaan in de buitenwereld d.m.v. (groeps) stages.

Ons onderwijs is individueel onderwijs, wat inhoudt dat iedere leerling zijn eigen onderwijsprogramma volgt in kleine klassen met maximaal 17 leerlingen. Samen met de leerling, ouder(s)/verzorger(s) en de mentor wordt de leerroute uitgestippeld. Zo zorgen wij ervoor dat iedere leerling het maximale uit zichzelf haalt.

Wij werken aan de vier domeinen; Wonen, Werken, Vrije tijd en Burgerschap, waarbij arbeidstoeleiding centraal staat. Het overgrote deel van de leerlingen zal na het behalen van het PrO-diploma gaan werken. Daarnaast geven wij de leerlingen ook de mogelijkheid tot het behalen van een Entree-diploma (MBO 1). Na het behalen van dit diploma kunnen de leerlingen alsnog doorstromen naar vervolgonderwijs.

Onze school is in ontwikkeling waarin wij graag de uitdaging aan gaan. Wij nodigen jou uit om mee te denken en te ontwikkelen.
 
Wij zijn SARO 
HPC Zuidwijk is onderdeel van SARO, een Rotterdams onderwijsbestuur voor primair en voortgezet onderwijs. SARO gaat en staat voor een samenleving waarin ons onderwijs ieder kind dezelfde kansen biedt, van 0 tot 18 jaar. Op al onze scholen werken we dagelijks aan goed onderwijs en werken we in een fijne omgeving waar we met en van elkaar leren. Binnen en buiten onze school, want bij SARO heb je nog 2100 collega’s. SARO daagt je uit om creatief te denken, SARO biedt professionele ruimte om te groeien en moedigt je aan om ervoor te gaan: Samen Ambitieus Rotterdams Onderwijs.
.

Bij Het Praktijkcollege Zuidwijk is de volgende vacature beschikbaar: