Over ons

Op HPC Centrum zitten iets meer dan 200 leerlingen. In één klas zitten maximaal 17 leerlingen. Ons team bestaat uit ongeveer 35 collega’s in diverse functies en rollen. Het motto van onze school is Talent in praktijk. Dit is ook de visie van waaruit wij elke dag met onze leerlingen werken. Samen met onze leerlingen gaan wij op zoek naar hun talenten en interesses. Het is onze opdracht om onze leerlingen zelfredzaam te maken en voor te bereiden op de volgende stap in hun leven: de uitstroom naar arbeid of de doorstroom naar een vervolgopleiding.
 
Binnen ons onderwijs bieden we zowel theorie- als praktijklessen aan. Daarnaast lopen onze leerlingen veel stage, zodat zij al op jonge leeftijd ontdekken waar zij goed in zijn en waar hun interesses liggen. We hebben een aaneengesloten rooster, zonder tussenuren.  
 
Een klas heeft minimaal twee jaar dezelfde mentor, zodat de leerlingen, hun ouders/verzorgers en de mentor elkaar goed leren kennen. We vinden het contact met de ouders/verzorgers van belang. Daarom bellen of appen we niet alleen als het niet goed gaat, maar laten we het ook zeker weten als het wél goed gaat.
 
We hebben een zeer uitgebreid schoolondersteuningsteam (SOT), zodat we zowel preventief als curatief zo goed mogelijk kunnen inspelen op de behoeften en hulpvragen van onze leerlingen. We bieden intern diverse sociaal-emotionele trainingen en workshops aan. We hechten veel waarde aan een veilig pedagogisch klimaat binnen de school en we vinden het belangrijk dat leerlingen en collega’s elkaar met respect behandelen. Iedereen moet immers met plezier naar school komen!
 
We hebben inmiddels drie keer het predicaat ‘Excellente school’ gekregen, waar we natuurlijk ontzettend trots op zijn. Dit is het resultaat van fantastisch teamwork van onze collega’s én onze leerlingen.

HPC Centrum is onderdeel van LMC Voortgezet Onderwijs Rotterdam. Hieronder vallen 23 scholen die bijna allemaal een bijzonder profiel hebben. Kleinschalig, persoonlijk en veelzijdig: dat maakt de LMC-scholen uniek. LMC-VO stimuleert de scholen constant te innoveren en heeft uitstekende arbeidsvoorwaarden. Kijk op https://www.lmc-vo.nl/personeel/werken-bij-lmc-voortgezet-onderwijs