Over ons

Het Palet 
"Leuk Schools" 
School is "Leuk" als je je er welkom voelt, een fijn contact hebt met anderen, er kunt lachen, kunt spelen, je je er kunt verwonderen, muziek mag maken, je creatief wordt uitgedaagd, er voldoende mag bewegen en als je geprikkeld wordt om van alles te leren over de wereld om je heen. 
"Schools" staat  voor onze solide aanpak op basisvaardigheden en kennis. We willen dat ons onderwijs zoveel mogelijk resultaat oplevert en hebben dan ook hoge verwachtingen van zowel kinderen als collega's. 
 
Te allen alle tijden geldt dat een kind zich pas optimaal ontwikkelt als het zich verbonden voelt met de omgeving, eigenheid mag laten zien en succeservaringen opdoet.
 
Het Palet is een kleine buurtschool, in de wijk Keizer Karelpark met 9 groepen, 220 leerlingen, betrokken ouders en een enthousiast en toegewijd team. Door de kleinschaligheid is het mogelijk om een persoonlijke benadering te hanteren en iedereen goed te leren kennen. 
Onze school kent van oudsher een zeer diverse leerlingpoulatie en is daarmee een reële afspiegeling van de wijk en van Amstelveen. Van oorsprong is Het Palet een protestants-christelijke school. Uiteraard hebben we een open houding naar iedereen die anders of niet gelooft. Verschillen zien wij als een verrijking om kinderen een open blik op de wereld te kunnen geven met interesse in de ander. We spelen in op verschillen en bieden zo passend mogelijk onderwijs.