Over ons

Het Noorderlicht is een plek waar je je gezien, gehoord, gewaardeerd en geaccepteerd voelt. We maken ruimte binnen ons onderwijs voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van onze leerlingen en de groep. Hiervoor zetten wij de Kanjertraining in en besteden we veel aandacht aan de groepsvorming tijdens de start van het schooljaar.

We leren kinderen op een goede manier om te gaan met zichzelf en met de ander, samen leven, goed voor jezelf en de ander te zorgen. Goed in je vel zitten, je veilig voelen en vertrouwen krijgen in je eigen kunnen, zijn voorwaarden voor kinderen om te leren en ontwikkelen.Als basis zorgen wij op school voor een rustige omgeving, met duidelijke afspraken in een positief klimaat.

In een veilig leerklimaat moedigen we kinderen aan om dingen op verschillende manieren te proberen (hoe heb je het gedaan, wat lukt er al goed??, waarom is het niet gelukt?, wat vind je precies lastig?).

We geven kinderen het vertrouwen dat ze kunnen leren en dingen met vallen en opstaan onder de knie kunnen krijgen. Hierdoor krijgen kinderen meer vertrouwen in eigen kunnen, staan ze open voor feedback, laten zich minder ontmoedigen door tegenslagen, hebben meer doorzettingsvermogen en meer plezier in wat ze doen.

Als team geven we bewust les vanuit een positieve grondhouding. We gaan uit van verschillen in talent en kwaliteiten tussen kinderen en willen dat kinderen zich gezien en gehoord voelen.

Vanuit de gedachte dat we samen het beste willen voor de ontwikkeling van de kinderen vinden we het belangrijk dat ouders en school samen optrekken.

Op Het Noorderlicht leren we samen, van elkaar en met elkaar.

De wereld leren ontdekken en begrijpen doe je niet alleen, maar in interactie met elkaar en met begeleiding van de leerkracht.
Op Het Noorderlicht leer je dus samen, met elkaar en van elkaar.