Over ons

Wie zijn wij?
Het College Vos is een VMBO in Vlaardingen. We bieden onderwijs aan zo'n 400 leerlingen. Dit aantal neemt de komende jaren
naar verwachting licht toe. Onze leerlingen zijn voornamelijk woonachtig in Vlaardingen-West, een achterstandwijk waarin sterk wordt geinvesteerd om tot verbetering van de leefomgeving te komen. Een deel van onze leerlingen zijn kinderen die na het ISK de schoolcarriere bij ons vervolgen.
De overeenkomst tussen onze medewerkers is dat we hart hebben voor onze leerlingen en dat we het in onze genen hebben de extra ondersteuning te bieden die deze leerlingen nodig hebben. De medewerkers komen in aanmerking voor de arbeidsmarkttoelage.

Welke typen onderwijs geven wij?
Het onderwijs wordt aangeboden vanaf het niveau BBL tot en met KBL, inclusief Leerweg Ondersteunend Onderwijs (LWOO). Ook volgen een aantal leerlingen ons onderwijs die aanvullende ondersteuning nodig hebben. Met deze extra zorg wordt de leerling in staat gesteld om het diploma te halen. Vanaf het begin streven we ernaar dat leerlingen en ouders zich betrokken voelen bij de school.
Ondanks onze 'beperkte' omvang kunnen leerlingen bij ons uit vier beroepsprofielen hun opleiding kiezen:
  • Dienstverlening en Producten
  • Economie en Ondernemen
  • Produceren. Installleren en Energie
  • Zorg en Welzijn
Wat is ons doel?
Wij bereiden leerlingen voor op een vervolgstudie binnen het mbo door het geven van algemeen toegankelijk onderwijs met interculturele en internationale elementen. Wij ontplooien de individuele kwaliteiten en dagen onze leerlingen uit die verder te ontwikkelen.

Onze merkbelofte
Wij bieden leerlingen en medewerkers ruimte voor eigen talent, creativiteit en initiatief. Binnen een veilige omgeving kunnen leerlingen, op hun eigen tempo en op hun eigen manier, toewerken naar een diploma. Vanzelfsprekend is ICT hierbij een belangrijk middel. Wij maken het leerproces uitdagend door leerinhouden te verbinden aan echte vraagstukken zodat leren niet alleen binnen de school(tijd) plaatsvindt, maar ook erbuiten. We leren van en met elkaar: leerlingen onderling, leerlingen van docenten, maar ook docenten van leerlingen.

Bij Het College Vos zijn de volgende 2 vacatures beschikbaar: