Over ons

Onze school
Op basisschool Harten4 willen we dat kinderen iedere dag met zin en plezier naar school komen. Dat de dagelijkse schooldag een klein feestje wordt en dat je van harte welkom bent. Wat belangrijk is voor de kinderen is belangrijk voor ons.
 
Een aantal kenmerken van onze school:
-kleine school waar iedereen elkaar kent
-kinderen worden sterk betrokken bij de dagelijkse school activiteiten
-keileuke thema’s waar alle kinderen hun eigen ‘ei’ in kwijt kunnen
-goed reken- en taalonderwijs
-oog voor elkaar, jezelf en de wereld om je heen
 
….en dat alles door een enthousiast team van leerkrachten: een knipoog, een glimlach, een aai over je bol. Iedere dag gegarandeerd een persoonlijke groet!

Ligging
Basisschool Harten 4 (opening in 1961 als BS Prins Bernhard) ligt in woonwijk ‘De Reit’ aan de rand van Tilburg-West, vlakbij Westpoint en ligt op de grens van twee andere wijken. Het voedingsgebied is daarom een stuk groter dan alleen de wijk waarin de school staat. Onze school telt 150 leerlingen (okt. 2020) verdeeld over 6 groepen en 15 medewerkers.

Groene speelplaats
We zijn gehuisvest in één gebouw, met een mooie ‘groene’ speelplaats voor de groepen 1 t/m 8. Als extra buitenspeelruimte maken we gebruik van een klein grasveld dat direct aan ons schoolplein grenst. 

Waarom ouders kiezen voor onze school
Ouders kiezen om verschillende redenen voor basisschool Harten4. Ouders kiezen voor onze school in de wijk, of vanwege goede berichten die over ons verteld worden of vanwege de kleinschaligheid (ongeveer 80%). En er zijn ouders die ons kiezen vanwege de christelijke gedachte van de school (ongeveer 23%).

BSO Unikids 2.0
We werken samen met Kinderopvang Unikids 2.0 (Abdij van Bernestraat). Zij runnen de BSO Unikids 2.0 op basisschool Harten4. We willen samen optrekken. Het gaat dan om thema´s als vroege en voorschoolse educatie (VVE), ouderbetrokkenheid en talentontwikkelingen.

Leren van elkaar
Zo leren we van elkaar en kunnen we samen kijken hoe wij op maatschappelijke vragen in de wijk in kunnen spelen. Hiermee willen we bereiken dat kinderen van 0 tot 13 jaar terecht kunnen bij BS Harten4 en haar partner Unikids 2.0. 
 


Bij Harten4 is de volgende vacature beschikbaar: