Over ons

Harens Lyceum
Het Harens Lyceum is een school voor vmbo TL, havo en vwo. Een school in een modern gebouw, kleurrijk en veelzijdig. Waar leerlingen zichzelf zijn en opgroeien tot zelfstandige jonge mensen. Een school met verschillende talentrichtingen zoals ‘het Technasium’, ‘Ondernemen’, ‘Kunst, Cultuur & Media’ en ‘Sport & Gezondheid’. Daarnaast hebben we een afdeling atheneumplus. We hebben leerlingen en medewerkers dus veel te bieden. Wij zijn een openbare school voor voortgezet onderwijs. Dat betekent dat iedereen welkom is, ongeacht levensbeschouwing of achtergrond. Wij staan midden in de samenleving. Daarom laten we graag zien wat er bij ons gebeurt. Iedere dag bieden wij ruimte aan onze leerlingen om hun talenten te ontdekken, ontwikkelen en tonen. Op deze wijze bereiden wij ze voor op hun toekomst!

Organisatie
Kies je voor Openbaar Onderwijs Groningen, dan kies je voor de leerling. Bij ons draait het om het creëren van meerwaarde voor elke leerling en uiteindelijk voor de maatschappij. Dat maakt het werken in het onderwijs ook zo betekenisvol. Jij speelt een belangrijke rol in de mate waarin we slagen om onze missie te behalen.

Vanuit de kernwaarden verbinden, vertrouwen en vernieuwen geven wij – ieder vanuit zijn eigen rol – inhoud aan ons werk en een bijdrage aan het onderwij. Oog voor eigen ontwikkeling stimuleren wij met een uiteenlopend aanbod aan  trainingen en opleidingsmogelijkheden.