Waarom onze organisatie

Habufa is een typisch Brabants familiebedrijf met een no-nonsense karakter.
Samen met gemotiveerde collega's werken aan een gezamenlijk doel: optimale klanttevredenheid.
Werken met een internationaal toonaangevende meubelcollectie.

Wij bieden

Opleidingsbudget
Pensioen
Werkgeversbijdrage aan de bedrijfsfitnessregeling

Over ons

Oprichting
De grondlegger van Habufa Meubelen is Dhr. Georges van den Bosch. Hij startte in 1968 onder de naam HABUFA met de productie van stalen buismeubelen (HApertse BUis-meubelen FAbriek). Eind zeventiger jaren werd besloten om naast de productie ook aanverwante artikelen/meubelen te importeren. Habufa Meubelen was en is een familie bedrijf dat volledig in handen is van de familie van de oprichter. Deze continuiteit en het familie karakter zijn  de handelskenmerken van Habufa Meubelen.

De beperkte artikelcollectie werd in de loop van de jaren enorm uitgebreid tot de ruim 25.000 verschillende artikelen/varianten waaruit het assortiment op dit moment bestaat. 

Groei
Habufa groeide uit tot een toonaangevende handelsfirma binnen de Benelux; dit werd mede gerealiseerd door een strategie waarin de nadruk ligt op modieuze ontwerpen, scherp gecalculeerde prijzen, snelle en betrouwbare leveringen, goede en snelle service en een maximale tegemoetkoming aan de wensen van onze klanten. Deze sterke punten vormden de springplank naar Europa. Landen als Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Belgie, het Verenigd Koninkrijk en zelfs landen buiten Europa vormen momenteel een stabiele afzetmarkt.

In de loop der jaren zijn flink wat uitbreidingen gerealiseerd waarmee de huidige totale oppervlakte van Habufa op ruim 100.000 m2 komt incl de distributiemagazijnen.

Het hoofdkantoor is gevestigd in Hapert waar momenteel 225 medewerkers werkzaam zijn. Daarnaast heeft Habufa nog een logistiek centrum in Tholen (80 medewerkers), een internationaal salesteam, kwaliteitsorganisatie wat betekent dat de totale Habufa-organisatie wereldwijd uit zo'n 450 enthousiaste medewerkers bestaat. 

Habufa Meubelen heeft zich tot doel gesteld om trend aktuele meubelen en woonkamer interieurproducten, voor een breed publiek toegangkelijk te maken. Dat betekent dat Habufa Meubelen in eigen huis het design en ontwerp van al die producten voor zijn rekening neemt en deze producten via de eigen merken danwel onder de merknaam van de klant op de markt brengt.

Habufa heeft momenteel een viertal merken waarvoor jaarlijks vele nieuwe designs en ontwerpen worden gerealiseerd:

• Het lifestyle concept Henders & Hazel
• Het young design concept XOOON
• Het shop-in-shop concept Happy@Home 
• Het eigen label COCO maison voor alle woonaccessoires.

Voor ieder concept worden speciale meubelen ontworpen, passend in de stijl en uitstraling van het merk, en met de doelgroep van het concept in gedachten. 

Naast deze merken heeft Habufa ook nog een groot aantal ‘merkloze’ producten, de zgn. vrije collectie, die door meubelretailers over de hele wereld worden verkocht.Onze waarden

Familiebedrijf
Een echt Brabants familiebedrijf.
Innovatief
Streven naar innovatie bij de ontwikkeling van de meubelcollecties.
Klantgericht
Klanttevredenheid is onze belangrijkste doelstelling.
Internationaal
Een wereldwijde speler op zowel inkoop als verkoop gebied.

Hoe ziet je sollicitatieprocedure eruit?

Sollicitatie
Je stuurt jouw CV en een korte motivatie voor de functie.
Telefonische screening
We nemen telefonisch contact op om jouw sollicitatie kort door te nemen.
Eerste interview
Je wordt uitgenodigd voor een eerste kennismaking.
Assessment
Een Persoonlijke Profiel Analyse is onderdeel van het proces. Daarnaast worden voor sommige functies andere assessments ingezet.
Tweede interview
In een tweede gesprek gaan we dieper in op de functie en de voorwaarden.
Aanbod
Je ontvangt een contractvoorstel.
Meeloopdag
Er wordt een meeloopdag gepland zodat je de sfeer kunt proeven op de afdeling en een goed beeld krijgt van de organisatie en de collega's.