Over ons

Het Gymnasium Haganum is een openbaar categoraal gymnasium met ruim 800 leerlingen en 75 medewerkers. De school, waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1394, is gehuisvest in een neo-renaissancistisch gebouw aan de Laan van Meerdervoort in Den Haag. Het gebouw dateert uit 1907, is rijksmonument en ademt een bijzondere sfeer.

Wij zien een gymnasiumopleiding als een vwo-plus-opleiding, waarmee bedoeld wordt dat wij de leerling in alle vakken meer willen bieden dan voor het behalen van het diploma noodzakelijk is. Dat extra aanbod is terug te vinden in de lessen en in de activiteiten daarbuiten. Aan cultuur wordt hierbij veel aandacht besteed.

Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen zich intellectueel, sociaal en creatief ontplooien en zelf verantwoordelijkheid nemen voor het eigen leerproces. Onze leerlingen en collega's hebben een grote variatie in kwaliteiten, meningen, levensbeschouwing, uiterlijk en gedrag. Respect voor elkaar en erkenning van gelijkwaardigheid zijn voor ons belangrijke uitgangspunten die de sfeer bepalen.