Over ons

Over de school
Gymnasium Bernrode is een kleinschalig zelfstandig gymnasium in Heeswijk-Dinther. Met ongeveer 600 leerlingen en een kleine 60 personeelsleden zijn de lijntjes kort en is de sfeer prettig. Bernrode is lid van de vereniging van BegaafdheidsProfielScholen. In zowel het zogenaamde Hermesprogramma als het HPG (Honours Programma Gymnasia) zetten we in op talentontwikkeling. Leerlingen omschrijven Bernrode als een school waar je elkaar kent, waar het gezellig is en waar je wordt uitgedaagd. Gymnasium Bernrode heeft onderwijsresultaten waar we trots op zijn. De school valt samen met vijf andere zelfstandige gymnasia onder het bestuur van de Onderwijsstichting Zelfstandige Gymnasia (OSZG).

Wat bieden wij?
E
en werkplek op een fijne en veilige school met een goede sfeer onder zowel leerlingen als collega’s. Korte lijnen, kleine secties en teams en veel ondersteuning vanuit het OOP. Je werkt in een prachtig gebouw met goede faciliteiten. Iedere collega heeft een laptop van school. Op dinsdagmiddag is er ruimte voor overleg van mentoren, teams, secties en/of voor intervisie. 
Wij bieden goede begeleiding van nieuwe collega’s en startende docenten. Collega’s krijgen de ruimte om zich te ontwikkelen door middel van opleidingen of de facilitering van projecten.