Over ons

De GSR is een school voor voortgezet onderwijs voor en door christenen.
Identiteit en kwalitatief goed onderwijs zijn onze twee belangrijkste pijlers.
Vanuit onze kernwaarden nieuwsgierigheid, geloof delen, resultaat en liefde bieden we onderwijs en vorming om jongeren voor te bereiden op hun plaats als christen in de samenleving. Het onderwijs van de GSR is er op gericht om leerlingen hun door God gegeven gaven en talenten te laten ontwikkelen. Kwaliteitsverbetering is daarom een continu proces.

We hebben twee vestigingen. In Rotterdam (ca. 1.150 leerlingen) bieden we vmbo (vanaf bbl), havo en vwo (met gymnasium). In Rijswijk (ca. 150 leerlingen) bieden we vmbo en de onderbouw havo en vwo. Leerlingen kunnen daarna doorstromen naar de bovenbouw van havo/vwo op de vestiging Rotterdam.

Met ingang van schooljaar 2019/2020 hebben wij flexonderwijs. Dat houdt in dat er kernlessen zijn van 60 minuten en vaklessen van 40 minuten. Tijdens de kernlessen krijgen leerlingen alle lesstof aangereikt die nodig is voor het vak. De flexlessen kunnen voor verschillende doelen worden aangewend: bijvoorbeeld mentorles, extra ondersteuning, gelegenheid om aan opdrachten te werken, etc.

Bij GSR - middelbare school voor en door christenen zijn de volgende 2 vacatures beschikbaar: