Over ons

Het Griendencollege
Wij zijn een openbare en protestants-christelijke vmbo-school voor Sliedrecht en omgeving. Een gedisciplineerde school met heldere waarden en normen. Met een sterk team van docenten, mentor, teamleiders en zorgcoördinator begeleiden wij onze leerlingen in een veilige, kleinschalige en overzichtelijke schoolomgeving.

Onze visie
Wij zien en kennen de leerling. Leerlingen ontwikkelen zich door een persoonlijke benadering binnen heldere structuren en grenzen.Het leren is gericht op het behalen van goede resultaten, het ontwikkelen van de eigen persoon en het kunnen innemen van een plek in een snel veranderende samenleving. Het leren in en met de praktijk motiveert de leerlingen en geeft hen inzicht in hun eigen mogelijkheden, zodat een leerling die het Griendencollege verlaat voldoende zelfsturend is en eigen regie kan nemen om vol zelfvertrouwen de volgende stap te kunnen zetten in het vervolgonderwijs.

Onze missie
Het Griendencollege is een kleine, zelfstandige school voor voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs (vmbo). Wij verzorgen onderwijs met de nadruk op de 'V' van het vmbo; voorbereidend op de volgende stap die onze leerlingen zetten. Van oudsher geworteld in de Sliedrechtse samenleving en directe omgeving werken we nauw samen met de wereld om ons heen. Wij bouwen aan een nieuw soort 'schoolgebouw', namelijk een zeer goed en sterk netwerk door diverse dwarsverbindingen met onderwijsinstellingen, bedrijfsleven en samenleving. Wij doen dat op basis van de volgende drie kernwaarden: betrokkenheid, gedegenheid en ontwikkeling. Kernwaarden van waaruit al ons beleid gestalte krijgt. De school is ontstaan uit fusies tussen protestants-christelijk en openbaar onderwijs en is daarmee een samenwerkingsschool, de ideale afspiegeling van de omgeving buiten de school.