Over ons

Op de Goudse Weekendschool ontdekken jongeren vanaf 10 jaar de wereld. Dat is goed voor hun algemene ontwikkeling, taalvaardigheid en zelfvertrouwen. Ook leren de kinderen beter samenwerken, communiceren en presenteren. Meedoen aan de Goudse Weekendschool is GOUD voor hun toekomst!

De leerlingen (groep 7 en 8 basisschool) volgen op zondag lesdagen (11:00-14:30). Niet over rekenen en taal maar over thema’s als Gezondheid, Veiligheid, Politiek, of Bouw & Techniek. De leerlingen krijgen les van gastdocenten: een timmerman, advocaat of bijvoorbeeld de burgemeester. Regelmatig gaan de leerlingen op werkbezoek naar de werkplekken van onze gastdocenten.
Meedoen met de Goudse Weekendschool is voor leerlingen en ouders vrijwillig en gratis, maar zeker niet vrijblijvend.
Alle kinderen zijn welkom bij de Goudse Weekendschool. Meer dan welkom zijn kinderen die wat extra’s kunnen gebruiken door factoren in het kind zelf of door de situatie waarin het kind opgroeit. Juist voor die kinderen kan de Weekendschool een groot verschil maken!

Naast lesdagen voor leerlingen groep 7 en 8 verzorgen we nog een aantal activiteiten: Oud-leerlingen nodigen we 5 keer per jaar uit voor verdiepingsdagen. Daarnaast verzorgen we onder meer  lessen tijdens de Zomeracademie van de Brede School.

Met al onze activiteiten dragen wij bij aan gelijke kansen voor alle kinderen in Gouda!

 


Bij Goudse Weekendschool is de volgende vacature beschikbaar: