Over ons

“Je voelt je thuis op het Goois!”

 

Het Goois Lyceum is een middelgrote school voor havo, atheneum, technasium en gymnasium in het hart van Bussum met het predicaat ‘Excellente School’ op alle afdelingen. Wij geven onderwijs in een veilige sfeer, die uitnodigt tot leren. Onze leerlingen maken een brede ontwikkeling door; een eigentijdse vorming vinden we van groot belang. De school wordt gekenmerkt door een grote betrokkenheid van medewerkers, ouders en leerlingen. We tellen ruim 1300 leerlingen en 140 personeelsleden. De schoolleiding bestaat uit twee directieleden en vijf teamleiders.

 

Onze resultaten zijn uitstekend en de organisatie draait goed. Toch vragen we ons altijd af of het beter kan. Dat onderzoekende en ambitieuze zie je ook terug in ons onderwijs. Op alle niveaus bieden we mogelijkheden, van extra begeleiding tot uitdagende programma’s.  Technasium, gymnasium, kunst en media, big business: er is keus genoeg voor elk talent.

 

Het Goois Lyceum maakt deel uit van de Gooise Scholen Federatie. Deze scholengroep hecht veel waarde aan professionele ontwikkeling: alle GSF-scholen zijn bijvoorbeeld gecertificeerd als opleidingsschool. Wij willen er voor iedereen zijn en we willen leerlingen helpen een betere wereld te maken. Dat is onze bedoeling en daarom beloven we onze leerlingen goed onderwijs.