Over ons

Amsterdam heeft een hoge ambitie op het gebied van afval en grondstoffen wat samen te vatten is in een duurzame afvalketen voor de huidige burgers en hun kinderen.

Het afvalscheidingspercentage moet omhoog om meer grondstoffen terug te winnen voor hergebruik, recycling en andere nuttige toepassingen. Zo moet het afvalscheidingspercentage van 19% in 2013 naar 65% in 2020. Daarnaast willen we weten wat de Amsterdammer van onze dienstverlening vindt, om deze verder te kunnen verbeteren. We willen de stad schoner krijgen en de afvalketen zo efficiënt mogelijk organiseren.

Met ingang van 1 januari 2017 bestaat de Afvalinzameling Amsterdam uit 3 rayons die nauw samenwerken binnen hun segment van de Afvalketen. Deze rayons worden gevormd door:

  1. Afvalinzameling Zuid, Oost en Zuidoost.
  2. Afvalinzameling Nieuw-West, ASW en Noord.
  3. Afvalinzameling Centrum.

Om de doelstelling van 65% afvalscheiding in 2020 te behalen, dient er o.a. meer afval gescheiden te worden aan de bron. Amsterdammers produceren met elkaar per jaar zo’n kwart miljoen ton afval. Hiervan werd 19% gescheiden in 2013. Dat percentage moet omhoog. We gaan aan Amsterdammers vragen om thuis hun afval zoveel mogelijk te scheiden, waarbij we het gescheiden wegbrengen van afval beter gaan faciliteren door meer grondstofcontainers te plaatsen op logische plekken. We kiezen ervoor het huidige systeem van ondergrondse containers te optimaliseren, buurt voor buurt.

Bij Gemeente Amsterdam zijn de volgende 0 vacatures beschikbaar:

Wij helpen je graag verder op JoBBsquare. Wekelijks hebben wij hier 7000 nieuwe vacatures!

Jij een baan, wij geven kinderen een betere toekomst!

Doordat jij gebruik maakt van onze vacatureservice, geven wij kinderen een betere toekomst.

Lees hoe we dat doen