Over ons

Werken bij FRI-EL Green House:

Voor het uitbouwen van het bedrijf hecht de familie Gostner aan de inzet van de juiste technologie, richt zij het bedrijf als lerende organisatie in, wordt de benodigde kennis binnengehaald en gewerkt aan Teamgeest. Alles wat je nodig hebt is beschikbaar of kun je aanschaffen. Inmiddels heeft de familie Gostner enkele jaren ervaring opgedaan met het jaarrond telen van tomaten onder glas. Het bewustzijn is er om het team uit te breiden met een uitstekende ervaren tomatenteler en daarmee de best denkbare uitgangspositie te creëren voor de exploitatie van de te realiseren uitbreiding van 20 hectare kas. Momenteel wordt er in een testfase van 1 hectare kas een reeks van diverse LED lampen uitgeprobeerd. Kom jouw kennis inbrengen en laat jouw stem gelden met welke van de LED lampen jij ‘jouw’ bedrijf wilt inrichten om straks mooie resultaten te boeken.

Inmiddels heeft de familie Gostner enkele jaren ervaring opgedaan met het jaarrond telen van tomaten onder glas. Het bewustzijn is er om het team uit te breiden met een uitstekende tomatenteler en daarmee de best denkbare uitgangspositie te creëren om de uitbreiding te realiseren. Momenteel wordt er op een oppervlakte van 1 hectare kas een reeks van diverse LED lampen getest. Kom jouw kennis inbrengen en laat jouw stem gelden met welke van de LED lampen jij ‘jouw’ bedrijf wilt inrichten om straks mooie resultaten te boeken.

FRI-EL Green House is ontstaan vanuit Fri-El Green Power.
Op het platteland van Crevalcore (Bologna, Italië) wordt sinds 2012 warmte geproduceerd door een biomassa-installatie.

Om het ruime aanbod van agrarisch afval beter te benutten was de volgende stap  het gebruik van de warmte voor de exploitatie van een kas.
In 2014 is een eerste overdekte (toen nog plastic) kas gebouwd van 1 hectare. Toen bleek dat deze operatie succesvol verliep zijn er plannen ontwikkeld om in de omgeving van Ostellato een kassencomplex van 10 hectare te realiseren.
Ditmaal zouden dat glazen kassen worden. De aangelegde ontsluitingsweg is heel toepasselijk: Via delle Serre genoemd!

In 2016 is de eerste fase van een 5,4 hectare groot modern (Nederlands) glastuinbouw bedrijf te Ostellato Italië gebouwd, met daarnaast een biogasinstallatie als energievoorziening.
Eind december zijn de eerste tomatenplanten de kas in gegaan. In 2017 is de tweede fase van weer 5,4 hectare (gespiegeld) gerealiseerd waarna de eerste planten in die kas zijn aangeplant.
Inmiddels heeft de familie Gostner ruim 5 jaar ervaring in het telen, verwerken en verkopen van tomaten afkomstig uit moderne tuinbouwbedrijven.
Eind 2020 wordt gestart met de bouw van 4 blokken van elk 5 hectare, totaal wordt er dus een project van een 20 hectare groot hypermodern glastuinbouw gerealiseerd.
Voor de energie voorziening wordt tegelijkertijd  een  biogasinstallatie gerealiseerd.
Volgens de planning wordt in 2021 de eerste teelt  aangeplant.

Ferry Klap en Astrid van der Knaap zeggen beiden over dit bedrijf:
‘Dit is echt een mooi bedrijf, fijne mensen om mee te werken, een hecht team wat gretig is om kennis op te doen. ‘Aan de slag als teler bij dit bedrijf is een unieke kans voor iemand met Nederlandse kennis en ervaring: je kunt veel toevoegen , het verschil maken’. 


Meer weten?
Bekijk de uitgebreide bedrijfspagina met veel foto’s en achtergrondinformatie op de MovetoCatch website:
https://movetocatch.nl/bedrijven/fresh-guru/
En bekijk de vacaturepagina, ook met veel foto’s:
https://movetocatch.nl/vacatures/hoofd-teelt-teeltspecialist-tomaten-italie/

 

 

Bij FRI-El Greenhouse via MovetoCatch zijn de volgende 0 vacatures beschikbaar:

Ah, nee! Geen resultaat gevonden? Gelukkig hebben wij twee oplossingen voor je!

1. Pas de zoekfilters (aan de linkerkant) aan om wel vacatures van directe werkgevers te vinden die bij je passen.

2. Wil je direct aan het werk bij jou in de buurt? Kijk voor vacatures van uitzendbureaus op JoBBsquare.