Over ons

François Vatel vmbo is de school in de gemeente Den Haag als het gaat om de profielen horeca, bakkerij en toerisme (HBR) en media, vormgeving en ict (MVI).
Leren in de praktijk staat in ons onderwijs centraal. Dat maakt dat wij vakmensen afleveren voor onze twee profielen. Dit doen wij door het bieden van een contextrijke en toekomstgerichte onderwijs omgeving die basis, kader en gtl leerlingen verder helpt in hun ontwikkeling en bij het maken van keuzes.
Dit alles gebeurt in een veilige omgeving waar je leert van je fouten, waarbij de leerling inziet dat leren nodig is om verder te komen in het leven.
Het personeel van de school handelt vanuit een besef dat je voor leerlingen het verschil maakt en daarin een voorbeeldfunctie hebt. Leerlingen op François Vatel vmbo leren door middel van loopbaan oriëntatie hun eigen toekomst vorm te geven en leren hun keuzes te overzien.

Op François Vatel vmbo werken docenten en leerlingen samen aan onderwijs dat recht doet aan de individuele verschillen van leerlingen op sociaal en cognitief vlak. Dit zien we terug in maatwerk op alle niveaus. Daar waar mogelijk laten we leerlingen “leren door te doen”, praktijkleren staat daarin centraal. De school doet dit door het onderwijsprogramma te toetsen/innoveren met feedback van leerlingen, ouder(s)/verzorger(s) en belanghebbenden.

Bij François Vatel vmbo is de volgende vacature beschikbaar: