Over ons

De Dr Maria Montessorischool is organisatorisch opgezet rondom de Montessoriaanse waarde ‘vrijheid in gebondenheid’. Binnen vaste regels en afspraken is er zoveel mogelijk vrije ruimte voor leerkracht en leerling. Omdat we het Montessorimateriaal combineren met nieuwe lesmethodes, is de werkwijze beschreven in protocollen. Dit alles om zoveel mogelijk houvast te bieden en de doorgaande lijn te bewaken. Onze school heeft een hoog kwaliteitsbesef en is daarvoor onderscheiden door de onderwijsinspectie en de jury excellente scholen.

Onze missie: 'Eigentijds en excellent Montessori-onderwijs’
De Dr. Maria Montessorischool is een excellente basisschool in het Zuidereng van de gemeente Huizen. De populatie kenmerkt zich door relatief veel leerlingen van hoogopgeleide ouders. De school heeft een zo breed mogelijk aanbod voor haar leerlingen. Dit komt onder andere tot uiting in extra sport, handvaardigheid, techniek, schooltuin en muzieklessen. De school is voorloper op het gebied van onderwijsvernieuwingen en is verschillende keren onderscheiden met het excellentie predicaat.

Talent Primair
Talent Primair is een professionele onderwijsorganisatie met basisscholen in Gooi en Vechtstreek die op betrokken wijze talenten ontwikkelt voor een betere wereld. Wij ontwikkelen talent met uitdagend onderwijs en stimuleren een actief lerende houding. Talent Primair geeft alle medewerkers ruimte en vertrouwen en zet ieder kind centraal.

De meeste scholen binnen onze stichting zijn openbare basisscholen. Daarnaast hebben we vijf Montessorischolen, een Daltonschool en twee Jenaplanscholen. Met meer dan 500 medewerkers verzorgen wij op 25 locaties in Gooi en Vechtstreek uitdagend basisonderwijs aan circa 5000 leerlingen.

Wij doen dit samen, met enthousiasme en verantwoordelijkheid!