Over ons

Aristoteles zei het niet voor niets: een goed mens gebruikt zijn talenten. Heb jij net als wij een passie voor het herkennen en ontwikkelen van talent? Haal jij graag het beste naar boven bij zowel je leerlingen als jezelf? Dan zou je wel eens onze ideale nieuwe collega kunnen zijn.

OVER ONZE SCHOOL

Het Dorenweerd College is een bekend begrip in de regio. We bieden mavo, havo en (tweetalig) vwo. Met zo’n 1.100 leerlingen zijn we compact genoeg om sfeervol te zijn en groot genoeg om hoogwaardig en boeiend onderwijs te leveren. Met trots leveren wij een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van onze leerlingen en medewerkers.

We zijn gehuisvest in een karakteristiek gebouw in een prachtige bosrijke omgeving. Een unieke en inspirerende plek om te leren en te werken. We geven onze leerlingen de aandacht die zij nodig hebben, bijvoorbeeld door goede begeleiding en uitdagend onderwijs. Geen leerling is immers hetzelfde. En verschillen mogen er zijn; iedereen is welkom op onze school.

Talentgericht onderwijs staat bij ons centraal. Goede resultaten vinden we belangrijk, maar hoe we tot die resultaten komen vinden we nog veel interessanter. Op het Dorenweerd College ontdekken en waarderen leerlingen wie ze zijn en wat ze willen. We denken in kansen en nemen onze leerlingen (en hun ouders en/of verzorgers) hier vol enthousiasme in mee.

WAAR WE VOOR STAAN

“Aandacht voor jouw talent” is onze slogan. Dat is geen loze kreet, dat is een belofte die we elke dag nakomen. Talentgericht onderwijs zorgt ervoor dat leerlingen zelfkennis opdoen en het maximale uit zichzelf halen. Wat vinden ze leuk en waar zijn ze goed in? Dan leggen we daar de focus op. We creëren een klimaat waarin gevoelsmatig alles mogelijk is. We laten toekomstdromen uitkomen.

Het bovenstaande geldt overigens niet alleen voor onze leerlingen. Wij vinden het belangrijk dat jij ontdekt waar je in uitblinkt, waar je energie van krijgt en wat je kunt overdagen op onze leerlingen én je collega’s. Dat kan op veel manieren en plekken binnen onze organisatie. We bieden je alle ruimte om mee te denken over onze organisatie en het onderwijs, maar ook om invulling te geven aan unieke activiteiten die o.a. zijn ondergebracht in Talentweken en Talentmodules. Op het Dorenweerd College geloven we en investeren we in elkaar.

Meer weten over het Dorenweerd College? Kijk snel op www.dorenweerd.nl.

Dorenweerd College maakt deel uit van Scholengroep LingeRijn. Bekijk alle vacatures van de scholengroep HIER.