Over ons

De school voor talent

Het Dongemond college helpt ruim 2.000 leerlingen hun talenten te ontdekken en te ontplooien. Wij dagen hen op twee locaties in Made en Raamsdonksveer uit en helpen hen zich te ontwikkelen tot evenwichtige, weerbare en (zelf)kritische persoonlijkheden die in staat zijn, met een open blik, volop mee te doen aan en een betekenisvolle bijdrage te leveren aan een duurzame samenleving. Hiervoor bieden wij hun met 270 medewerkers persoonlijke aandacht en begeleiding, een veilige en prettige leeromgeving en goed en eigentijds onderwijs dat gericht is op kennis, vaardigheden, zelfontplooiing en zelfstandigheid. Persoonlijke aandacht en een veilige en prettige werkomgeving geldt natuurlijk ook voor onze medewerkers. Professionele doorontwikkeling op kennis, vaardigheden, zelfontplooiing en eigenaarschap.

Wij werken vanuit de kernwaarden:

Geborgenheid
Op onze school zijn we er voor elkaar. Voor onze leerlingen, voor hun ouders, voor onze collega’s. Iedereen mag er zijn, in zijn of haar eigenheid. Dat veronderstelt niet alleen respect voor elkaar, maar ook interesse en betrokkenheid.

Vertrouwen
Wij geven onze leerlingen en collega’s vertrouwen en ruimte om zich te ontwikkelen. Tegelijk hebben wij een principieel vertrouwen dat ze die ruimte op een verantwoorde manier benutten. Binnen de kaders van de school uiteraard.

Verwondering
Kinderen zijn van nature nieuwsgierig. Aan ons de taak om die nieuwsgierigheid te voeden en te sturen. Want nieuwsgierigheid leidt tot verwondering en verwondering is dé drijfveer achter leren en ontwikkelen.

Bevlogenheid
Onze medewerkers maken het Dongemond college. Wij willen een inspirerende school zijn met oprechte aandacht en interesse voor iedere leerling. Dat vraagt om gedreven, bevlogen medewerkers met hart voor de leerlingen, hun vak en onze school.

Bij Dongemond college zijn de volgende 2 vacatures beschikbaar: