Over ons

Over basisschool De Vrijhoeve
Basisschool De Vrijhoeve is een reguliere basisschool in Sprang-Capelle.
Op dit moment heeft de school vier combinatiegroepen met in totaal 75 leerlingen. 

We zijn een klein team waardoor samenwerken en elkaar ondersteunen belangrijk voor ons is. Ons team bestaat uit de groepsleerkrachten, de intern begeleider, directeur, onderwijsassistent, conciërge en ondersteuner taalimpuls. We zijn lerend en ons bewust van de noodzaak van vernieuwingen en cyclisch reflecteren op ons onderwijsproces. We zien het als onze opdracht om vanuit hoge verwachtingen en doordacht aanbod zowel didactisch als sociaal emotioneel alles uit de kinderen te halen. Het volgen van de EDI aanpak moet ons helpen om betrokkenheid en leseffectiviteit te verhogen.   

In de kleuterklas wordt thematisch gewerkt en in de middag zie je dit ook terug op de roosters van de ander groepen. Vanaf groep 4/5 wordt er gewerkt met Snappet voor spelling, taal, lezen en rekenen. Je komt de groepen ook steeds vaker op onze speelplaats tegen. Die is onlangs vernieuwd waardoor we nu, naast spelen, ook buitenlessen kunnen geven en een moestuintje hebben.
Als team hebben we vaak samen gesproken over onze visie op onze schoolontwikkeling, het leren van kinderen en het aanbod in je eigen klas. Ook het thematisch werken op schoolniveau hoorde daarbij. Klassenmanagement, eigen didactische en pedagogische vaardigheden, maar ook goed kijken en aansluiten bij de vraag van de leerling staat bovenaan op de agenda. 
Tenslotte nog een leuk nieuwtje: We gaan op Landgoed Driessen een nieuwe school bouwen samen met de Koningsschool.
Wil je nog meer over ons weten? Bezoek dan onze website en Facebookpagina!
https://www.bsdevrijhoeve.nl/
https://www.facebook.com/Bsdevrijhoeve/

Bij De Vrijhoeve zijn de volgende 2 vacatures beschikbaar: