Over ons

Basisschool De Veste is een school waar we in gezamenlijkheid tussen leerlingen, ouders en team bijdragen aan de ontwikkeling van al onze leerlingen. We zijn een enthousiast en ambitieus team. We zorgen voor een goede en stevige basis op de kernvakken. De wereld-oriënterende vakken benaderen we thematisch en op onderzoekende wijze.
Kinderen ontwikkelen zich bij De Veste in een vertrouwde omgeving met veel aandacht voor het individu. Verschillen tussen kinderen grijpen we juist aan om duidelijk te maken dat kinderen mogen zijn hoe ze zijn. Onderwijs op maat dus, waarbij leerkrachten de lesstof en de manier van lesgeven zo goed mogelijk afstemmen op het kind. Daarbij geldt dat samenwerking de basis is: samenwerking tussen leerlingen onderling en met leerkrachten, samenwerking met ouders, maar ook samenwerking met verenigingen en culturele instellingen in Waspik.Op die manier willen we het beste uit ieder kind naar boven halen; met creativiteit en respect voor elkaar.

Basisontwikkeling en Werken in Onderzoeksgroepen: Basisontwikkeling is een aanbod dat is afgestemd op de ontwikkelingsbehoeften van de individuele kinderen waarbij het spel en de spelontwikkeling een belangrijke rol spelen. Het aanbod sluit aan bij het onwikkelingsniveau, de onderwijsbehoefte en de talenten van de kinderen. De ontwikkeling van de spelactitiviteit naar de leeractiviteit geldt als leidraad. Leerlingen van groep 1 t/m 4 leren vooral door te spelen. In hun spel hebben ze behoefte aan steeds specifiekere vaardigheden en kennis. Basisontwikkeling heeft een vakoverstijgend karakter, daarom worden bijna alle activiteiten binnen een thema aangeboden. Leerlingen van groep 5 t/m 8 Werken in Onderzoeksgroepen (WIO). De basis van WIO is dat leerlingen worden uitgedaagd om zelf invulling aan een thema te geven, waarbij het stellen van vragen, het vinden van antwoorden op de vragen en het uitwerken en presenteren centraal staan. Wij willen de betrokkenheid en het zelfvertrouwen bij de leerlingen zo vergroten.

Bij De Veste is de volgende vacature beschikbaar: