Over ons

De Theaterhavo/vwo is een kleinschalige school voor havo en vwo, speciaal voor kinderen die affiniteit hebben met theater, kunst, film, vormgeving en cultuur. De Theaterhavo/vwo bestaat sinds 2005 en is een LMC-school, waarbij de kunstvakken worden verzorgd door Jeugdtheater Hofplein.
 
Onze ongeveer 580 leerlingen hebben toelatingsauditie gedaan en kiezen actief voor onze school. Samen met het docententeam werken onze leerlingen aan drie doelen:
  1. Een havo- of vwo diploma.
  2. Talentontwikkeling. Twee dagdelen per week volgen leerlingen inspirerende lessen in een van de volgende keuzerichtingen: Theater, Film of Vormgeving.
  3. Communiceren, ondernemen en presenteren. Om later succesvol te zijn is het belangrijk dat onze leerlingen zakelijk leren denken. Dit ontwikkelen zij door projectmatig onderwijs. Na het eindexamen zijn onze leerlingen ondernemend kunstenaar of creatief ondernemer.
 
Bij De Theaterhavo/vwo wordt  gewerkt met Het Vijfde Uur. Tijdens dit lesuur bepaalt de leerling waaraan gewerkt wordt, bij welke docente of vak. Dit kan een kunst- of AVO-vak zijn. Met Het Vijfde Uur leren onze leerlingen zelfstandig te zijn, verantwoordelijkheid te nemen én werken zij aan eigenaarschap.

Wij zijn SARO 
De Theaterhavo/vwo is onderdeel van SARO, een Rotterdams onderwijsbestuur voor primair en voortgezet onderwijs. SARO gaat en staat voor een samenleving waarin ons onderwijs ieder kind dezelfde kansen biedt, van 0 tot 18 jaar. Op al onze scholen werken we dagelijks aan goed onderwijs en werken we in een fijne omgeving waar we met en van elkaar leren. Binnen en buiten onze school, want bij SARO heb je nog 2100 collega’s. SARO daagt je uit om creatief te denken, SARO biedt professionele ruimte om te groeien en moedigt je aan om ervoor te gaan: Samen Ambitieus Rotterdams Onderwijs.

Bij De Theaterhavo/vwo zijn de volgende 2 vacatures beschikbaar: