Over ons

De Sprong is een zelfstandige school voor praktijkonderwijs sinds 1 augustus 2000. Leerlingen die onze school voor voortgezet onderwijs bezoeken zijn niet in staat om een diploma te halen in het Voorbereidend Middelbaar Beroeps Onderwijs (V.M.B.O.). Het onderwijs is afgestemd op de individuele mogelijkheden van de leerlingen.
De Sprong is een streekschool. Leerlingen die de school bezoeken komen uit de regio West-Alblasserwaard / Oost-IJsselmonde. Er worden ook leerlingen aangemeld van buiten deze regio. Vanaf schooljaar 2013-2014 hebben wij ook een locatie in Zwijndrecht. Leerlingen uit de Zwijndrechtse waard kunnen nu makkelijker onze school bezoeken.
De Sprong, school voor praktijkonderwijs, wordt bezocht door leerlingen van 12 tot 18 jaar, waarvan vaststaat dat ze zijn aangewezen op een praktijkgerichte opleiding. Of een leerling wordt toegelaten tot onze school hangt af van de Regionale Verwijzings Commissie (R.V.C.) De R.V.C. is een onafhankelijke commissie die bepaalt of de leerling voldoet aan de landelijk vastgestelde criteria om te worden toegelaten tot de school voor praktijkonderwijs (Wet op het V.O., art. 10g).

Bij De Sprong is de volgende vacature beschikbaar: