Over ons

De Rotterdamse Montessorischool kindcentrum is een moderne montessorischool in een prachtig oud schoolgebouw. Wij zijn een zogenoemde eenpitter. Onze school is een vereniging en heeft een betrokken bestuur bestaande uit ouders van de school en dat maakt onze school meteen zo kleinschalig en sfeervol. Ouders, maar zeker ook de medewerkers zijn zeer betrokken bij de school en de kinderen.

Sinds augustus 2022 zijn wij officieel een kindcentrum geworden. Onder hetzelfde bestuur en directie hebben wij nu ook onze eigen montessori-BSO voor de kinderen van onze school. De pedagogisch medewerkers van de BSO zijn onze directe collega's en ondersteunen dagelijks ook in de klassen.

Ons doel is de kinderen het beste montessorionderwijs te geven dat wij ze kunnen bieden.
Wij hechten daarbij veel waarde aan:
* de zelfstandigheid van kinderen: we leren kinderen zelfstandig te zijn
* het individuele kind: we geven zoveel mogelijk onderwijs op maat en kijken goed naar wat een kind echt nodig heeft
* de voorbereide omgeving: we zorgen ervoor dat de materialen en leermiddelen op school de kinderen echt prikkelen en inspireren om aan het leren te gaan
* een blijvend lerende organisatie: we proberen met elkaar steeds te blijven verbeteren en ontwikkelen.

Onze medewerkers geven aan dat wij een gezellig en fijn team hebben om deel van uit te maken. Nieuwe medewerkers benoemen regelmatig dat bij ons werken aanvoelt als een 'warm bad'. Wij hebben vaak een echte Rotterdamse mentaliteit: "niet lullen, maar poetsen!" en samen lossen we de dingen op en regelen we wat er geregeld moet worden.

Bij De Rotterdamse Montessorischool kindcentrum zijn de volgende 2 vacatures beschikbaar: