Over ons

In onze ogen zijn alle kinderen kleine helden.  

Ze ontdekken wie ze al zijn en wat ze kunnen worden. Welkom op basisschool De Ridderhof: de poort naar een mooie toekomst.  

De Ridderhof is een Vreedzame School. Wij leren onze kinderen burgerschapsvaardigheden aan. We geloven in de kracht van diversiteit en de waarde van verschillen tussen mensen. We laten zien wat open staan voor elkaar oplevert.  We verrijken ons onderwijs met dramalessen, creaworkshops, spelend leren in de onderbouw en IPC vanaf groep 4. Zo werken we iedere dag aan een gelukkige en gezonde school voor leerlingen, ouders en schoolteam. 

PCOU Willibrord is met 42 scholen een grote onderwijsorganisatie in de stad Utrecht en de regio. Daarbij gaat het om 30 scholen voor basisonderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs en om 12 scholen voor voortgezet onderwijs in Utrecht, Breukelen, Maarssen, Nieuwegein, Vianen en IJsselstein. We werken met zo’n 2.500 collega’s aan het onderwijs voor ruim 20.000 leerlingen.
 
Wij werken verbindend, tonen lef, hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel en zijn in alles ontwikkelingsgericht. Of het nu gaat om onze leerlingen of om collega’s. Iedereen is welkom en diversiteit en veelkleurigheid wordt gekoesterd. Voor elk kind is er een passende plaats op één van onze scholen en voor elke nieuwe collega hebben wij een inspirerende en uitdagende werkomgeving. Wij werken gezamenlijk aan één helder doel: voor elke leerling het beste onderwijs!