Over ons


De Regenboog, locatie Tochtwaard.
Op de Regenboog, locatie Tochtwaard, word je echt gezien en voel je je welkom: kinderen gaan met plezier naar school. En ze gaan ook weer blij naar huis. Dat vinden we het allerbelangrijkst. We sturen onze leerlingen de wereld in als zelfstandige denkers. Vol zelfvertrouwen, met een eigen mening en voldoende vaardigheden en veerkracht om mee te bewegen met de maatschappij.

De Regenboog is een kleurrijke, levensechte oefenplek. Hier nemen kinderen met een lach verantwoordelijkheid voor hun eigen brede ontwikkeling. Leerkrachten coachen, begeleiden, stimuleren en zijn talentvolle specialisten. Kortom: ons onderwijs kleuren we samen. Met ons schoolteam, ouders, andere experts én onze kinderen. We zijn gelukkig ongelijk, leren waar het kan in het echt, door los te laten of anders vast te houden en samen meer waarde te creëren.
 
Over SaKS
Bij SaKS, Samen Katholieke Scholen Alkmaar, kun je worden wie je bent. Dat geldt voor onze leerlingen én collega's. Op onze scholen maken we onderwijs dat zorgt voor de wereld. We geven vertrouwen in het eigen vermogen om te kiezen, talenten te verkennen en samen te werken. Zodat kinderen én medewerkers vol enthousiasme en energie van betekenis zijn voor zichzelf, voor anderen en voor de samenleving. Met onze vijftien leeromgevingen in Alkmaar en Bergen geven we vorm aan het onderwijs van de toekomst. En daarmee ook aan jouw professionele ontwikkeling. Samen ontdekken hoe het anders kan?  www.saks.nl