Over ons

De Nassau is een scholengemeenschap voor tto, vwo, havo en mavo. De school heeft twee gebouwen. In het gebouw aan de De la Reijweg zijn de afdelingen tto-, vwo- en havo gehuisvest en in het andere gebouw aan de Paul Krugerlaan is onze mavoafdeling. We kennen een diverse leerlingenpopulatie van leerlingen uit Breda, maar ook uit de kernen daar dichtbij.

De Nassau verzorgt modern en vooruitstrevend onderwijs, waarbij we onze leerlingen goed voorbereiden op hun toekomst. Dit zie je onder andere terug in de digitalisering van het onderwijs op De Nassau. Iedere leerling bij ons op school werkt op een laptop. Daarnaast beschikt ons medialab op beide locaties over moderne onderwijstechnieken voor onze leerlingen en docenten. Op De Nassau staat de leerling centraal en is elke leerling in beeld. We dagen alle leerlingen uit op het hoogste niveau het beste uit zichzelf te halen. Leerlingen krijgen op De Nassau de mogelijkheid individuele keuzes te maken en zichzelf te verdiepen, verrijken en versterken. Dit krijgt vanaf het schooljaar 2022-2023 vorm in het mentor-major-minor principe.

Op De Nassau bieden we medewerkers een plezierig werkklimaat met veel collegialiteit. Voor nieuwe medewerkers is er een traject waarin je wordt begeleid door een coach. Daarnaast word je ook vanuit de sectie ondersteund door een collega. Na het eerste jaar faciliteert De Nassau intervisiebijeenkomsten.


Bij De Nassau is de volgende vacature beschikbaar: