Over ons

De Marimba is een school waar kinderen en ouders zich veilig en thuis kunnen voelen. Waar kinderen met respect voor elkaar zichzelf kunnen en durven zijn. Zo wordt de basis gelegd voor prestatie en plezier. Wij willen in samenwerking met de ouders, een bijdrage leveren tot het functioneren van elk kind, met zijn of haar mogelijkheden, in een veranderende samenleving.

Ieder kind is uniek. Hiermee willen we rekening houden. We herkennen en erkennen de drang tot zelfontwikkeling en willen de kinderen hierin begeleiden en stimuleren. De kinderen worden uitgedaagd zich een gefundeerde mening te vormen waarbij zij met respect het standpunt van de ander benaderen.
Daarvoor is het belangrijk dat de kinderen zich thuis voelen op onze school. Daarom is er naast de leerprestatie ook aandacht voor de belangstelling, zorgen en het plezier van de kinderen.
Een belangrijk uitgangspunt van onze school is het kind-volgend-onderwijs. Hiermee bedoelen we dat de school zo wordt georganiseerd dat binnen het klassikale onderwijs, elk kind zich op zijn of haar niveau kan ontwikkelen. Accenten worden gelegd op het zelfstandig werken en het ontdekkend leren. Belangrijk vinden wij het vroegtijdig signaleren van "uitvallers" en "uitschieters".
Zorgkinderen zullen zoveel mogelijk of individueel of in groepjes binnen de school passende aandacht krijgen.
Het onderwijs is blijvend in ontwikkeling. Steeds meer komen we tot het besef dat betekenisvol onderwijs voor elke kind een belangrijke voorwaarden is om te leren. Bij ontwikkelingsgericht onderwijs gaat het om de veelzijdige persoonlijkheidsontwikkeling en om leren deelnemen aan onze samenleving met alle uitdagingen die daarbij horen.
Zo willen wij inhoud geven aan ons onderwijs en zoveel mogelijk recht doen aan de "eigen" kwaliteiten van ieder kind.