Over ons

Wij, het team van CBS de Korenaar, werken vanuit de missie:

"Ieder kind mag zich gekend weten".

Dit doen wij door in een sfeer van openheid, respect en goede samenwerking tussen het team, de leerlingen en de ouders te werken aan de gestelde doelen. Onze doelen zijn gericht op goed onderwijs, goede resultaten, eigenaarschap, relatie, competentie en autonomie.

De Korenaar is de enige christelijke school in Oostzaan en kenmerkt zich door de lerende en open cultuur. Het team werkt op een hoog niveau vanuit gedeelde verantwoordelijkheid samen. Het verbeteren van ons onderwijs, waarbij we kinderen goed voorbereiden op de uitdagingen van deze tijd is onze hoofdtaak. We werken daarbij in units, een organisatievorm waarbij samenwerken, gedeelde verantwoordelijkheid en flexibiliteit centraal staan.  

Samen met partner in Kinderopvang Tinteltuin werkt de Korenaar aan de vorming van een Integraal Kind Centrum (IKC). Peuterspelen en Buitenschoolse Opvang (BSO) worden in de school aangeboden. Doorgaande lijnen, een warme overdracht en inzetten van gezamenlijk personeel zijn de speerpunten in de IKC ontwikkeling, waarbij een ononderbroken ontwikkelingslijn van kinderen centraal staat.