Over ons

De Fakkel is een basisschool die veel waarde hecht aan de principes van Helen Parkhurst: ‘vrijheid, zelfstandigheid en samenwerking’. Principes die passen bij een school voor Daltononderwijs. 

Op De Fakkel vinden we het belangrijk kwalitatief goed onderwijs te bieden waardoor kinderen zich op zijn of haar niveau optimaal kunnen ontwikkelen, zowel op leergebied als sociaal/emotioneel. Met plezier naar school gaan en je eigen veilige plekje vinden zijn de belangrijkste voorwaarden om te kunnen leren. Aan die voorwaarden schenken wij dan ook veel aandacht. 

Om dit te realiseren zorgen we op de eerste plaats voor een goed pedagogisch klimaat waarin kinderen, ouders en leerkrachten kunnen samenwerken. Gelijkwaardigheid, solidariteit en respect voor elkaar en de omgeving zijn de basis voor een prettige omgang op een school waar kinderen en ouders zich thuis voelen. 

Ons streven is dat onze leerlingen de school verlaten als zelfbewuste kinderen met voldoende zelfvertrouwen waar ze hun verdere leven profijt van hebben. 

De school maakt deel uit van de Stichting PCOU (Protestants Christelijk Onderwijs Utrecht). Wij noemen onszelf een ontmoetingsschool wat betekent dat wij aandacht besteden aan alle overtuigingen binnen onze school en ons niet specifiek richten op het Christelijke geloof. 

PCOU Willibrord is met 42 scholen een grote onderwijsorganisatie in de stad Utrecht en de regio. Daarbij gaat het om 30 scholen voor basisonderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs en om 12 scholen voor voortgezet onderwijs in Utrecht, Breukelen, Maarssen, Nieuwegein, Vianen en IJsselstein. We werken met zo’n 2.500 collega’s aan het onderwijs voor ruim 20.000 leerlingen.
 
Wij werken verbindend, tonen lef, hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel en zijn in alles ontwikkelingsgericht. Of het nu gaat om onze leerlingen of om collega’s. Iedereen is welkom en diversiteit en veelkleurigheid wordt gekoesterd. Voor elk kind is er een passende plaats op één van onze scholen en voor elke nieuwe collega hebben wij een inspirerende en uitdagende werkomgeving. Wij werken gezamenlijk aan één helder doel: voor elke leerling het beste onderwijs!


Bij De Fakkel zijn de volgende 2 vacatures beschikbaar: