Over ons


De Erasmus
Gelukkige kinderen vinden wij op basisschool Erasmus het allerbelangrijkst. Geluk zit ‘m in je veilig voelen op school, in successen vieren, in plezierig contact met anderen, in samenwerken en in vrijheid en vertrouwen. Alle kinderen verdienen de kans om te worden wie ze zijn. Daarom bewegen we bij Erasmus samen in een uitdagende omgeving.

We zoeken de wereld op en halen de maatschappij de school in. Bij ons leren kinderen ontdekken in spel en onderzoeken bij thema’s. Daarnaast doen we aan bewegen, bewegend leren en muziek. Na schooltijd kunnen kinderen meedoen aan extra activiteiten.

Over SaKS
Bij SaKS, Samen Katholieke Scholen Alkmaar, kun je worden wie je bent. Dat geldt voor onze leerlingen én collega's. Op onze scholen maken we onderwijs dat zorgt voor de wereld. We geven vertrouwen in het eigen vermogen om te kiezen, talenten te verkennen en samen te werken. Zodat kinderen én medewerkers vol enthousiasme en energie van betekenis zijn voor zichzelf, voor anderen en voor de samenleving. Met onze vijftien leeromgevingen in Alkmaar en Bergen geven we vorm aan het onderwijs van de toekomst. En daarmee ook aan jouw professionele ontwikkeling. Samen ontdekken hoe het anders kan?  www.saks.nl