Over ons

De Duinvlinder is een school in Almere Poort. We zijn een vernieuwende school waarin thematisch leren centraal staat. We geloven namelijk in persoonlijk onderwijs. De kinderen krijgen de ruimte om te ontdekken wie ze zijn, waar ze goed in zijn, wat ze willen leren of verbeteren. Zo erkennen we verschillende leerstijlen en laten we elk kind ontdekken én kiezen welke manieren van leren bij ze past. De leerkrachten hebben de rol van mentor, rolmodel of sparringpartner.
IKC De Duinvlinder is een oecumenisch kind centrum. Oecumene betekent letterlijk: de bewoonde wereld. We besteden daarom aandacht aan de verschillende wereldreligies. Levensbeschouwelijk leren is in ons thematische onderwijs geïntegreerd. Nieuwsgierig geworden? Bekijk de filmpjes op onze site www.deduinvlinder.nl . Op onze site vind je nog veel meer uitleg over onze visie.

Maar liefst 27 mooie basisscholen vormen samen SKO Ontwerpers van Onderwijs. Onze scholen zijn van verschillende grootte, staan op verschillende locaties in Flevoland en op de Veluwe en kennen verschillende onderwijsvisies. Door de omvang van de scholengroep zijn wij altijd op zoek naar nieuwe SKOllega’s die ervan houden om kinderen bij hun ontwikkeling vooruit te helpen. Met de rijkheid aan onderwijsvisies onder ons dak vinden we zeker een plek waar jij kan bloeien.

Er zijn meerdere mogelijkheden op basisscholen in Almere. Kijk voor het aanbod op www.ontwerpersvanonderwijs.nl

Bij De Duinvlinder is de volgende vacature beschikbaar: