Over ons

De Blauwe Aventurijn is een echte buurtschool in de wijk Hoograven. Wij zijn verbonden aan onze stichting PCOU.  

Iedereen is welkom. De veelzijdigheid van de wijk is duidelijk zichtbaar in de leerlingen van de school. De sfeer op school is ontspannen, de leerkrachten kennen alle kinderen en de kinderen kennen elkaar. Wij werken in de ochtend aan onze kernvakken en in de middagen thematisch. De leerlingen werken hierbij met een zelf ontwikkeld portfolio. 

De Blauwe Aventurijn heeft ongeveer 200 leerlingen, verdeeld over 9 groepen. Ons gebouw heeft naast de groepslokalen een speellokaal voor de kleuters, een multifunctionele hal voor bv. vieringen en maandsluitingen. Tussen de lokalen zijn doeruimtes waarin kinderen zelfstandig of in groepjes kunnen werken en een gymzaal voor de kleuters.  

Er zijn twee speelpleinen buiten met speltoestellen, een kunstgrasveldje en een eigen moestuin. Ook hebben we sinds kort onze eigen kinderboerderij met konijnen en kippen. Groep 3 t/m 8 maakt gebruik van de gymzaal naast onze school. BSO Ludens heeft in ons gebouw haar locatie Eigenwijs. 

PCOU Willibrord is met 42 scholen een grote onderwijsorganisatie in de stad Utrecht en de regio. Daarbij gaat het om 30 scholen voor basisonderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs en om 12 scholen voor voortgezet onderwijs in Utrecht, Breukelen, Maarssen, Nieuwegein, Vianen en IJsselstein. We werken met zo’n 2.500 collega’s aan het onderwijs voor ruim 20.000 leerlingen.
 
Wij werken verbindend, tonen lef, hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel en zijn in alles ontwikkelingsgericht. Of het nu gaat om onze leerlingen of om collega’s. Iedereen is welkom en diversiteit en veelkleurigheid wordt gekoesterd. Voor elk kind is er een passende plaats op één van onze scholen en voor elke nieuwe collega hebben wij een inspirerende en uitdagende werkomgeving. Wij werken gezamenlijk aan één helder doel: voor elke leerling het beste onderwijs!