Over ons

De Arend is een school voor speciaal basisonderwijs voor leerlingen van de leeftijd 4 t/m 13 jaar. De school bestaat uit 6 groepen en heeft 85 leerlingen. Leerlingen die bij de Arend aangemeld worden, zijn over het algemeen leerlingen die moeilijk tot leren komen en een veilige omgeving nodig hebben om tot ontwikkeling te kunnen komen. Hierbij ligt onze focus op wat wel kan en hoe wij de leerling zo goed mogelijk kunnen ondersteunen.

De Arend is onderdeel van Stichting EduCare. Binnen EduCare werken zes scholen samen om voor kinderen met speciale onderwijsbehoeften een veilige stimulerende omgeving te bieden. Arend heeft een regio functie, dit betekent dat onze leerlingen vanuit verschillende gemeentes naar ons komen om onderwijs te krijgen.

In Nunspeet staan twee van die scholen van de Stichting EduCare. De Arend (SBO) en De Wingerd (ZML). Zij werken intensief samen op dezelfde locatie. Door deze samenwerking onstaan meer kansen voor de kwetsbare leerlingen en is onderlinge inzetbaarheid van leerkrachten en ondersteuners mogelijk. Het onderwijs wordt gegeven in een afgewogen balans tussen didactiek (het leren) en pedagogiek (de sociaal-emotionele behoeften).

Bij De Arend is de volgende vacature beschikbaar: