Over ons

De Akkers is gesitueerd in Vreewijk, in het gebied tussen de Dordtsestraatweg, Strevelsweg en Groene Hilledijk.

De school is gehuisvest in een voormalige kleuterschool, die geheel gerenoveerd is en waar een groot gedeelte aangebouwd is. Zo is een mooie (kindvriendelijke) basisschool met grote lokalen ontstaan. De tuin/speelplaats voor de kleuters wordt voor een deel door het gebouw omsloten en afgeschermd met een hek. De hogere groepen spelen onder toezicht op een ander afgeschermd pleintje.

De Akkers is een school waar u gemakkelijk binnenloopt. Veel ouders komen met hun kinderen mee naar binnen (inloopkwartier). We vinden goede contacten met ouders van belang.

Doelstellingen van ons onderwijs
We willen onze kinderen zodanig begeleiden, dat ze op het maximaal haalbare niveau naar het voortgezet onderwijs uitstromen (aandacht voor basisvaardigheden). Overige vaardigheden (sociaal gedrag, werkhouding e.d.) zijn te herkennen in de dagelijkse praktijk van de school. We trachten kinderen zelfstandigheid bij te brengen door ze in de groepen dagelijks voor een bepaalde periode zelfstandig te laten werken. Voorts leren we ze zich aan regels en afspraken te houden.

Bij De Akkers is de volgende vacature beschikbaar: