Over ons

De Da Costaschool is er voor alle kinderen in de wijk Hoograven. De kinderen op onze school komen uit de verschillende sociaaleconomische klassen in de wijk. In dit opzicht, en ook qua culturele achtergrond is de populatie van de Da Costaschool gemengd. Op dit moment telt de school 28 nationaliteiten, dit vieren we tweejaarlijks met een werelddag. Als je op onze school binnenkomt valt het gelijk op dat je overal de giraf terugziet. Voor het team, de ouders en de kinderen staat de giraf symbool voor het feit dat wij met zijn allen onze nek uitsteken om de kinderen te leren hun talent te ontdekken.  

De Da Costaschool is onderdeel van de Brede School Hoograven. We hebben een hecht, enthousiast, professioneel en stabiel team dat zich inzet voor goed en aantrekkelijk onderwijs. We zijn met elkaar steeds bezig om het onderwijs aan de kinderen zo in te richten dat het optimaal bij de verschillende kinderen past. Hierbij werken met de methode van LeerKRACHT. We hebben veel aandacht voor cultuur, muziek en sport. 

PCOU Willibrord is met 42 scholen een grote onderwijsorganisatie in de stad Utrecht en de regio. Daarbij gaat het om 30 scholen voor basisonderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs en om 12 scholen voor voortgezet onderwijs in Utrecht, Breukelen, Maarssen, Nieuwegein, Vianen en IJsselstein. We werken met zo’n 2.500 collega’s aan het onderwijs voor ruim 20.000 leerlingen.
 
Wij werken verbindend, tonen lef, hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel en zijn in alles ontwikkelingsgericht. Of het nu gaat om onze leerlingen of om collega’s. Iedereen is welkom en diversiteit en veelkleurigheid wordt gekoesterd. Voor elk kind is er een passende plaats op één van onze scholen en voor elke nieuwe collega hebben wij een inspirerende en uitdagende werkomgeving. Wij werken gezamenlijk aan één helder doel: voor elke leerling het beste onderwijs!


Bij Da Costa Hoograven is de volgende vacature beschikbaar: