Over ons

Wie zijn wij?
Wij zijn een christelijke school voor speciaal basisonderwijs in Rotterdam Noord (Liskwartier). Vanuit onze christelijke overtuiging omarmen wij verschillende culturen en geloofsopvattingen. Wij hebben in maart 2022 het oordeel GOED gekregen van de inspectie.
 
Op CSBO Bergkristal bieden we plaats aan leerlingen die in het reguliere onderwijs onvoldoende toekomen aan leren. In een plezierige sfeer krijgen deze leerlingen les van enthousiaste leerkrachten, die ze stimuleren en uitdagen om het beste uit zichzelf te halen. Er is veel individuele aandacht en iedereen krijgt de ruimte om spelenderwijs op zijn of haar eigen manier te leren. Wij bieden dan ook innovatief onderwijs dat afgestemd is op de individuele leerling.

Naast het sterke pedagogische klimaat dat op de school heerst, schenken wij veel aandacht aan de cognitieve ontwikkeling van onze leerlingen. We leren ze wat goed samenleven is en hoe ze later gezond en goed voorbereid mee kunnen draaien in de maatschappij. Ter ondersteuning krijgen onze leerlingen o.a. kook- en techniek-lessen en is er een focus op sport.