Over ons

Er is een enorme vraag naar technische vakmensen die niet bang zijn hun handen uit de mouwen te steken: De makers van de toekomst. Met 48 medewerkers verzorgt onze school het onderwijs voor ruim 285 leerlingen. Het Corbulo Tech & Design College is een vmbo school waar de leerling met interesse voor techniek, technologie en design zijn/ haar plek vindt.
De school is gehuisvest in een modern transparant gebouw. Wij bieden de techniekprofielen PIE, BWI en MOBT aan leerlingen met vmbo b/k/tl advies (met lwoo). Met subsidiegelden vanuit Sterk Techniek onderwijs hebben wij ruime en goed geoutilleerde praktijkruimtes kunnen bouwen. Ook is de bouw van een eigen technisch innovatief onderwijslab: het Corbulab nu afgerond. Een ‘werkplaats’ gevuld met de nieuwste technologie. Sinds schooljaar 2023 volgen onze leerlingen in de onderbouw hun praktijklessen in het MAKERSLAB waarin onze leerlingen digitale, technologische en creatieve uitdagingen aangaan.
Betrokkenheid en verbinding; innovatie en duurzaamheid;  creativiteit en talent zijn onze kernkwaliteiten. Wij richten ons onderwijs in naar deze waarden.
Positieve aandacht voor onze leerling vinden wij belangrijk. Wij geloven erin dat een leerling pas kan presteren als het zich veilig voelt in de school en gezien wordt. Wij ontvangen de leerlingen ’s ochtends bij de deur om hen welkom te heten in ons gebouw. Docenten begroeten alle leerlingen bij de aanvang en het eind van de les.  Om leerlingen in staat te stellen zich optimaal te ontwikkelen is zowel ons schoolklimaat als ons pedagogisch klimaat gestoeld op een veilige en vertrouwde omgeving waarbinnen de leerlingen binnen een duidelijke structuur op een positieve manier worden benaderd. Op het Corbulo Tech & Design College gaan we uit van preventief werken. De positieve kwaliteitskaart van de onderwijsinspectie vormt een stabiele basis voor de doelen die de school zich de komende jaren stelt.