Over ons

Schoolportret

De Copernicus SG is een openbare school voor mavo, havo en vwo. We hebben 1150 leerlingen en 140 medewerkers. We zijn een locatie van het Atlas College. We werken samen met anderen in de regio om het onderwijs met elkaar te kunnen versterken.
 
We zijn een school die met een nuchtere maar nieuwgierige blik naar de wereld om ons heen kijkt, we zijn een no-nonsens school van doeners en niet bang om vanuit een degelijke basis en een duidelijke structuur aan innovatie te werken. Met deze West-Friese eigenschappen zijn we een echte gezellige en warme West-Friese school.
 
Op de Copernicus werken we op een professionele manier samen. Vertrouwen is de basis, we blijven in ontwikkeling, we kennen elkaar, we nemen onze verantwoordelijkheid, er is duidelijke communicatie en we werken als één team. Een echte Copernicaan verlegt daarnaast zijn grenzen!
 
Met zijn allen bieden wij leerlingen:
* Hoge verwachtingen en veel vertrouwen,
* Veelzijdig aanbod – de wereld ontdekken
* Flexibel en op maat, vanuit een vaste structuur
* Duidelijke kaders
* Kwaliteit – de Copernicus-les
 
De directie van de Copernicus bestaat uit de directeur en de adjunct-directeur. De schoolleiding wordt gevormd door de directie, de afdelingsleiders en het hoofd organisatie en beheer. Als je bij ons op school komt werken, dan kom je in een van de volgende teams; mavo, havo, vwo, onderbouw MHV of OOP.
 
Wil je meer van onze school weten? Bezoek dan onze website: www.copernicussg.nl