Over ons

Wij zijn een moderne Montessorischool in een prachtig nieuw gebouw op loopafstand van de duinen en de zee. De 'M' is groot en staat voor Montessori, dat is ons uitgangspunt, daar is onze visie op gebaseerd. De 'C' is kleiner en op diverse manieren zichtbaar; we noemen ons wel een christelijk-light school. Meer informatie hierover vind je op onze website.
Ons team is ervaren, gemeleerd, vol passie en altijd bereid nieuwe (tijdelijke) collega's te ondersteunen. Wij zijn in het rijke bezit van vakleerkrachten voor gym, handvaardigheid, muziek, schaken, filosofie en Schrijfdans en hebben veel aandacht voor onderzoekend en ontwerpend leren. Er is een intern begeleidster, een concierge en er zijn drie onderwijsassistentes. We zijn financieel zeer gezond.

Ouders, betrokkenen en andere bezoekers aan onze school zijn telkens weer onder de indruk van de rust en de goede sfeer die heerst in en om de school. Zo'n klimaat bevordert de leerprestaties en de ouderbetrokkenheid en dat is zichtbaar in onze resultaten. Wij focussen niet alleen op de kernvakken maar vinden ook de sociaal emotionele ontwikkeling erg belangrijk. Zorg voor de omgeving, zorg voor elkaar én voor jezelf, zijn belangrijke waarden voor ons.
In de onderbouw gebruiken we geen andere methode dan die van Montessori: gespeeld en (dus) geleerd wordt er met de materialen die zij ooit ontwikkelde. Vanzelfsprekend aangevuld met moderne middelen zoals computers en touchscreens.
In de middenbouw combineren we de montessorimaterialen met (montessori)methodes voor rekenen en taal. Kosmisch onderwijs wordt gegeven a.d.h.v. de methode Da Vinci.

Bij Chr. Montessorischool De Abeel zijn de volgende 2 vacatures beschikbaar: