Over ons

Het Cburg College is een kleine, gezellige vmbo-school op het Zeeburgereiland. Het is een school voor de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg.

In een beroepsomgeving begeleiden we de leerlingen bij hun keuze voor een beroepsrichting en vervolgopleiding die het beste bij hen past. Vanaf het eerste jaar maken de leerlingen kennis met verschillende beroepsrichtingen: Media, Vormgeving & ICT, Economie & Ondernemen en Dienstverlening & Producten. In de onderbouw kan er ook nog gekozen worden uit 16 keuzevakken en drie excellentieprogramma’s (sport, kunst en media). Er wordt gewerkt  in beroepspleinen. Samenwerken, overleggen, leren kiezen, presenteren en het gebruiken van moderne media, zijn bij ons belangrijke vaardigheden. Op het Cburg College werken we volgens het programma De Vreedzame School. Dit is een compleet programma voor sociale competentie en democratisch burgerschap.
 
Het Cburg College maakt deel uit van scholengroep Voortgezet Onderwijs van Amsterdam (VOvA). Het VOvA heeft een volledig voortgezet onderwijsaanbod in huis: van praktijkonderwijs tot en met voorbereidend wetenschappelijk onderwijs. Het onderwijs wordt gegeven op 9 schoollocaties in Amsterdam en telt in totaal ruim 3250 leerlingen.