Over ons

Het Cambium College is een openbare, moderne school op twee locaties. Op de locatie de Waard bieden we basis- en kaderberoeps, op de locatie Buys Ballot verzorgen we vmbo-tl, havo en vwo.
We zijn de enige school in de Bommelerwaard met een breed aanbod, gehuisvest in goed geoutilleerde gebouwen en zijn goed bereikbaar per auto en per trein.

We zijn een zeer betrokken en bevlogen team dat onderwijs dat aansluit bij de behoefte van onze leerlingen hoog in het vaandel
heeft staan.
Onze onderwijsresultaten zijn goed en daar zijn we trots op.
We zijn altijd op zoek naar nieuwe talentvolle collega’s en nodigen je dan ook uit om te solliciteren en met een frisse blik met ons mee te denken over onderwijsaanbod en -ontwikkelingen!

Voor vmbo-tl t/m vwo werken we met lessen van 80 minuten in combinatie met flexlessen. Zo creëren we ruimte voor verdieping en verbreding binnen de vakken.
Voor basis en kader werken we met lessen van 50 minuten en een aantrekkelijk onderwijsprogramma vol keuzemogelijkheden, bedoelt om leerlingen te ondersteunen bij hun keuze voor een MBO-opleiding.
Bijna elke docent is mentor of coach. Hij/zij begeleidt de leerlingen naar steeds meer zelfstandigheid in het plannen en organiseren van hun eigen leerproces.
Dit betekent dat je naast je lesgevende taak ook een persoonlijk contact met jouw coach-/mentorleerlingen opbouwt, waardoor je een nog belangrijker aandeel hebt in de ontwikkeling van deze leerlingen richting hun toekomst.

Wij dagen onze leerlingen uit grenzen te verleggen en talenten te ontwikkelen. Dat doen we in een omgeving die veilig is en waar duidelijkheid en respect voor elkaar heel belangrijk zijn.
Hetzelfde geldt voor onze medewerkers. We zijn erop gericht in een fijne sfeer hun talenten te ontwikkelen en bieden daarvoor een goede leeromgeving en uitstekende begeleiding ‘on the job’.

Onze leerlingen leren, maar wij zelf ook. We bieden goede mogelijkheden voor scholing en doorstroom.
Zo kun je je docentvaardigheden onderhouden én uitbreiden, waardoor je kunt groeien in je ontwikkeling en carrière.

Wil je meer weten, neem dan ook eens een kijkje op onze website: https://www.cambiumcollege.nl/, of in onze informatiebrochure voor groep 7/8: https://www.cambiumcollege.nl/groep-7-8/informatiebrochure-een-school-vol-talent/