Over ons

Over het Calandlyceum
 
Het Calandlyceum biedt al meer dan 50 jaar goed en persoonlijk onderwijs in Amsterdam Nieuw-West. Onze school is het thuis van 1650 leerlingen.
 
We zijn een Dalton-CultuurProfielSchool voor Technasium, gymnasium, vwo, havo en vmbo-t. Met brede brugklassen, extra aandacht voor talentontwikkeling. Wij zijn Amsterdams enige Topsport Talentschool met een Sportacademie en Ajax onderbouw.
 
Sport, kunst, muziek, techniek en andere talenten
Leerlingen op het Calandlyceum ontwikkelen zich in heel veel verschillende richtingen. En in elke leerling proberen we zijn of haar talent naar boven te halen. Want elke leerling verdient het om de school te verlaten met een diploma waar hij of zij trots op is.
 
Op het Calandlyceum beteken je veel voor leerlingen
Zij waarderen het echt als je oog hebt voor wat zij nodig hebben om te kunnen leren. Een zetje, een uitdaging of alleen maar je vertrouwen in wat zij kunnen.
 
Ontdek wat jij kunt bereiken
De missie van onze school geldt voor leerlingen én de ongeveer 160 docenten. Als nieuwe collega krijg je bij ons veel ondersteuning in de vorm van coaching, workshops en intervisiebijeenkomsten. We zijn een opleidingsschool (NOA) en leiden per jaar gemiddeld 40 toekomstige docenten op.
 
Wat vind jij belangrijk voor jezelf en je leerlingen?
We horen het graag als je bij ons solliciteert.

 
Bekijk ook onze website.

Het Calandlyceum valt onder eindverantwoordelijkheid van het bestuur van de Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Progresso (SOVOP). Progresso kiest voor: liefde als leidend principe, orde als basis en vooruitgang als doel.

Bij Calandlyceum zijn de volgende 2 vacatures beschikbaar: