Over ons

Iedere leerling leert op zijn eigen manier. Op Buurtcollege Agora Maas en Peel behandelen we daarom iedereen ongelijk, waardoor we iedereen juíst gelijk behandelen. Iedere leerling heeft bij ons een zelfontworpen werkplek, zodat je altijd kunt werken op een plek die voor jou goed voelt. Wij werken met kleinschalige coachgroepen waarbij een coach een groep van maximaal 15 leerlingen stimuleert, inspireert en feedback geeft. De coach kent hierdoor iedere leerling door en door.

Naast onze coaches (die ook vakexpert zijn) zijn er op onze school ook externe vakexperts. Zij helpen wanneer door leerlingen extra kennis of begeleiding wordt gevraagd die op dagelijkse basis niet op school aanwezig is, bijvoorbeeld bij examenvoorbereiding.

Bij Buurtcollege Agora Maas en Peel leren leerlingen zowel óver als mét de omgeving. Op deze manier komen kennis en ervaringen samen en leren leerlingen binnen de wetenschappelijke, de maatschappelijke, de artistieke, de spirituele en de sociaal-ethische wereld die hoort bij Agora. Op onze school doen leerlingen eindexamen voor vmbo-(g)t, havo of vwo.


Bij Buurtcollege Agora Maas en Peel zijn de volgende 2 vacatures beschikbaar: