Over ons

De kracht van kleinschalig

Open Hof is een katholieke school en telt op dit moment 250 leerlingen. Deze kleinschaligheid is onze kracht. Ouders kiezen voor
onze school vanwege het persoonlijke karakter. ‘Je wordt gezien en gekend binnen Open Hof’. De kracht van kleinschalig vertaalt zich ook in onze kracht om ieder kind te kennen, te zien en de zorg te geven dat het nodig heeft. Dit is ook vaak voor ouders aanleiding om voor onze school te kiezen. Die kinderen die iets extra’s nodig hebben vinden hier een leerklimaat waarin ze zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Open Hof maakt deel uit van het kindcentrum Frankische Driehoek. We delen het gebouw met kinderopvangorganisatie de Avonturiers, Humankind en basisschool Den Bongerd. Beide basisscholen horen bij dezelfde stichting. Beide directeuren werken goed samen. Aan ouders dragen wij de boodschap uit: ‘er valt iets te kiezen hier, beide scholen zijn goed.’

Ons team is hecht, we kennen elkaar en we nemen de tijd voor elkaar. We zijn gedreven om samen het beste neer te zetten en nemen ook tijd om samen leuke dingen te doen en te ontspannen.
 
Zelfstandig team met hoge mate van zelfsturing

Ons team kent een hoge mate van zelfsturing. We nemen initiatief om projecten op te pakken en uit te voeren. Beleidvorming en realisatie pakken we als team gezamenlijk op. De directeur geeft hier leiding en sturing aan vanuit ons midden.