Over ons

De Bredero Mavo is een openbare school voor mavo en havo. Leerlingen kunnen bij ons op school tweetalig onderwijs (TTO) volgen waarbij een deel van de vakken in het Engels wordt gegeven. Voor leerlingen die houden van sport zijn er sportklassen. Op de Bredero Mavo kunnen leerlingen hun mavo- en/of havo-diploma halen. De school telt ruim 500 leerlingen en is gevestigd in een kleurrijk schoolgebouw in Amsterdam-Noord, bij metrohalte Noord. De Bredero Mavo staat midden in de samenleving: wij gaan verbindingen aan met de buurt, bedrijven en bewoners.  
 
De school biedt een veilige, inspirerende en dynamische plek die volop in beweging is. In het onderwijs staan communiceren en ondernemen centraal. We besteden veel aandacht aan samenwerken, netwerken, presenteren, creativiteit ontwikkelen en het aanleren van mediavaardigheden.  
 
De Bredero Mavo maakt deel uit van scholengroep Voortgezet Onderwijs van Amsterdam. Het VOvA is een groep voortgezet onderwijs scholen in Amsterdam. Door onze unieke combinatie van scholen en onderwijsconcepten is er voor iedere leerling een plek te vinden. Bij het VOvA bieden wij onderwijs waarin doen, maken, ontdekken, leren en worden centraal staan.  .