Over ons

Brede school de Lindenhoeve staat voor “Trots! Samen! Verbindend!”
We zijn gewoon een goede school. En een goede gewone school. Echt een wijkschool. Onze leerlingen verdienen goed onderwijs. Zo willen we onze leerlingen voorbereiden op hun toekomstige rol in de maatschappij.

Door goed naar onze leerlingen te kijken en luisteren, een hoog niveau van vakmanschap, differentiatie in handelen op zowel pedagogisch als didactisch vlak, proberen we aan te sluiten bij en af te stemmen op de onderwijsbehoeften van onze leerlingen. Ons onderwijs is activerend en toekomstgericht.

We willen graag bereiken dat onze leerlingen betrokken, autonome zelfstandige denkers zijn. Dat vraagt dat we ook de omstandigheden cree¨ren waarin zij dat kunnen ontwikkelen! Ruimte geven aan leerlingen in het maken van keuzes, het onderzoekend leren versterken en leerlingen uitdagen om over bepaalde vraagstukken na te denken zijn didactische werkvormen waarmee we dat stimuleren. Een grote ouderbetrokkenheid is voor ons belangrijk, passief en actief. Een van onze kernwaardes is het hebben van een professionele houding: transparant en duidelijk zijn.

Voor meer informatie over Brede School de Lindenhoeve, zie www.de-lindenhoeve.nl

Brede School de Lindenhoeve is e´e´n van de 31 scholen van Stichting Conexus. Voor meer informatie over stichting Conexus, zie www.conexus.nu