Over ons

Onze missie: Leren met plezier, samen met jou!
"Leren met plezier, samen met jou!". Dat is de missie van onze school, dat is waar wij voor staan en waar wij voor gaan! Het geldt voor ons allemaal: kinderen, ouders, leerkrachten en directie. We geloven erin dat we ons kunnen ontwikkelen als we dit met elkaar doen en als we er plezier in hebben. Plezier is voor ons hierin een breed begrip. Het betekent je welkom, veilig en geborgen voelen. We zorgen op de Bonifacius voor een open, informele sfeer. Orde, rust, structuur en regelmaat geven ons en de kinderen gelegenheid om op een plezierige manier e werken en op een spontane manier met elkaar om te gaan. Het zelfvertrouwen van een kind zal hierdoor groeien. Respect hebben voor elkaar, rekening houden met elkaar, zich willen inzetten voor elkaar en meeleven met elkaar zijn de pijlers van de wijze waarop we met elkaar om gaan. Voor de ontwikkeling van een kind is een veilige, prettige sfeer een onmisbare voedingsbodem. Daarbij bekijken we elkaar en de wereld om ons heen met respect en openheid. Op de Bonifaciusschool gaan we op een open en positieve manier met elkaar om, met duidelijke afspraken.

Onze visie
Plezier betekent voor ons ook dat kinderen op hun eigen niveau kunnen werken en daarop worden aangesproken. Daarom differentiëren wij in ons onderwijsaanbod: Leren op je eigen niveau, maar toch samen. Met andere woorden: Goed onderwijs voor alle leerlingen. We bieden alle leerlingen goed onderwijs dat aansluit en inspeelt op de verschillende onderwijsbehoeftes van leerlingen en werken daarmee handelingsgericht. Dit betekent dat de onderwijsbehoefte van iedere leerling goed in beeld is. Wat heeft iedere leerling op dit moment nodig van deze leerkracht om maximaal te presteren. Daarbij is er naast de basisvakken als rekenen en taal, schrijven en wereldoriëntatie aandacht voor een gezonde leefstijl, techniek, kunst, cultuur, sport en bewegen en voor de sociale en emotionele ontwikkeling van onze leerlingen. We zorgen voor een gezonde afwisseling van bewegen en stilzitten, van luisteren en schrijven, van zwijgen en zingen. Hard werken, maar ook vieren neemt een belangrijke plaats in op onze school: het samen vieren van feesten en genieten van bijzondere gebeurtenissen.

Vaardigheden die leerlingen houvast geven voor de toekomst
Wij willen leerlingen van jongs af aan leren om zelf verantwoordelijkheid te dragen voor hun eigen werk, maar ook om problemen op te lossen en samen te werken. Daarom proberen we iedere leerling te stimuleren, door het goed te begeleiden, uit te dagen en moed in te spreken. Het zelfvertrouwen van de leerling zal hierdoor groeien. We vinden het belangrijk dat leerlingen begeleid worden in hun ontwikkeling tot zelfstandige mensen die weten wat ze kunnen, weten wat ze willen en weten wie ze zijn. Wij geloven dat dit leidt tot zelfvertrouwen en eigenwaarde. Twee belangrijke voorwaarden om later op te groeien tot evenwichtige volwassenen.

Ruimte voor verschillen
Op de Bonifaciusschool werken wij met respect en aandacht voor individuele verschillen. We streven ernaar dat iedere leerling binnen de groep kan werken aan zijn eigen ontwikkeling qua tempo, niveau en mogelijkheden. Met onze benadering en onderwijsmethoden sluiten wij daarop aan om tot een optimale ontplooiing te komen.